top of page

FAQ

 • Kan ik een keer een proefles doen?
  Uiteraard kun je deelnemen aan een proefles. Je kunt de proefles aanschaffen door je eerst te registreren, een ( proef) les te kopen ) en dan online je les te reserveren.
 • Wat moet ik meenemen naar mijn (eerste) les?
  We hebben bij Essential matjes, kussens, dekens, riemen en blokken. Voel je vrij om je eigen yoga mat mee te nemen, maar het hoeft niet; de yoga studio is volledig uitgerust. Bovendien beschikken de kleedkamers over kluisjes met sleutels. Neem dus je eigen yogakleding mee en, als je daar behoefte aan hebt, een handdoek.
 • Moet ik reserveren voor een les?
  Ja, je kunt een account aanmaken op deze website. Daarna kan je je heel gemakkelijk inschrijven voor de lessen.
 • Hoe meld ik me aan voor een les?
  Om je aan te melden voor een les druk je rechtsboven op de site op aanmelden. Je maakt dan je eigen persoonlijke account aan waarna je je gemakkelijk kunt inschrijven voor alle lessen. Je kunt ook via de tarieven pagina een abonnement, strippenkaart of losse les aanschaffen, dan wordt er rechtstreeks een account aangemaakt. Op je telefoon werkt dit proces heel gemakkelijk via de Fitmanager App. Deze app kun je gratis aanschaffen in de App store.
 • Ik heb nog nooit aan yoga gedaan. Welke les moet ik kiezen?
  Alle lessen zijn geschikt als eerste les. Je kunt zelf bepalen aan welke les je wilt deelnemen (zie rooster). Sommige lessen zijn vooral ontspannend, terwijl andere lessen inspanning en ontspanning combineren. Het fijnste is om bijvoorbeeld 2 verschillende lessen/docenten te proberen, om te kijken welke vorm het beste bij je past. En dit kan ook een moment-opname zijn, de ene keer heb je behoefte aan een rustige les, maar je wilt wel in beweging zijn en de andere keer wil je weer vooral aan fysieke conditie werken. Dit is helemaal aan jezelf en leuk om af te wisselen.
 • Ik heb geen ervaring met yoga. Kan ik toch deelnemen?
  Je hoeft geen ervaring te hebben om aan yoga mee te doen. Je hoeft ook niet lening of gevorderd te zijn. Integendeel. Yoga zal je helpen om leniger te worden op een veilige en gecontroleerde manier. Yogabeoefening is op elk vlak heel persoonlijk. Wat jouw lichaam en geest kunnen doen, hoeft niet hetzelfde te zijn als dat van een ander. Daarom is yoga een individuele beoefening die gericht is op jouw unieke bekwaamheid en eigen ritme. Het is niet nodig om jezelf te vergelijken, het is geen wedstrijd. Het enige wat je hoeft te doen, is blijven oefenen en contact maken met jezelf (jouw eigen lichaam en geest). Als je je ongemakkelijk voelt in de les, of je bent niet zeker of het groepsniveau bij je past, neem dan gerust contact op met onze docenten.
 • Ik ben zwanger. Kan ik deelnemen aan de lessen?
  Meld altijd direct aan de docent wanneer je zwanger bent. De docent is uitermate geschikt om te beoordelen of je mee kan doen met een bepaalde yogales. De eerste 3 maanden wordt yoga afgeraden. Na 12 weken adviseren wij de ZwangerFit lessen te doen van Fysiotherapie Mike Soyer.
 • Wat moet ik aan?
  Qua kleding is het vooral handig dat je er lekker in kunt bewegen. Sportkleding is over het algemeen prima.
 • Welke taal wordt er gesproken tijdens de lessen?
  Over het algemeen worden de lessen in het Nederlands gegeven. Sommige docenten zijn echter Engels. Per les wordt aangegeven in welke taal deze wordt gegeven.
 • Kan ik eten voor een yogales?
  We raden het niet aan. We adviseren eigenlijk om twee uur voor aanvang van een les niks te eten. Je zult buigen en draaien en ademen: onverteerd eten zal je gewoon in de weg zitten. Als je echter een bovenmenselijk metabolisme hebt en gewoon niet de les door kunt komen zonder te eten, probeer dan iets lichts te eten zoals fruit of een gekookt ei ongeveer een uur voor aanvang.
 • Ik ben geblesseerd. Wat kan ik het beste doen?
  Vraag eerst aan je arts of behandelaar of je aan yoga kunt doen. Als zij aangeven dat dit mogelijk is, informeer de docent altijd vooraf, en de docenten zullen je zo goed mogelijk begeleiden en adviseren.
 • De les is vol, kan ik nog meedoen?"
  Als een les vol zit (15/15), kun je helaas niet meer mee doen met de les. Je kunt je wel inschrijven voor de wachtlijst. Als er dan een plek vrij komt, krijg je een mail, en kan je je alsnog inschrijven voor die les.
 • Kan ik een les annuleren?
  Ja dat kan. Als je onverhoopt niet mee kunt doen, kun je jezelf uitschrijven bij de desbetreffende les. Je kunt tot 3 uur voor aanvang een les annuleren. Als je de les later annuleert wordt deze meegerekend als een gevolgde les.
 • Staat je vraag er niet tussen?
  Stuur dan een mailtje naar info@essentialvoorburg.nl
 • Hoe werkt een abonnement?
  Je hebt de keuze uit drie abonnementen. Alle abonnementen zijn doorlopend en stoppen indien je een maand van tevoren opzegt. Voor 39 euro heb je een maandabonnement waarbij je 1 keer in de week een yoga les mag volgen. Voor 55 euro mag je 2 keer in de week een les volgen. Ook hebben wij onbeperkte abonnementen. Een onbeperkt maandabonnement kost 69,50 euro. 3 maanden onbeperkt bedraagt 199,50 en 6 maanden onbeperkt 385 euro. Met deze abonnementen mag je onbeperkt mee doen met alle lessen. Je kunt lid worden wanneer je wilt en opzeggen wanneer je wilt. De opzegtermijn is één hele kalendermaand, op te zeggen vóór de eerste van die maand. Het afsluiten van een abonnement kan online via onze website, via de Fitmanager app op je telefoon of je kunt langskomen bij de receptie van Fysiotherapie Mike Soyer (Parkweg 294). Je kunt direct gebruik maken van je lidmaatschap.
 • Hoelang is een rittenkaart geldig?
  Een rittenkaart is 4 maanden geldig.
 • Kan iemand anders op mijn naam deelnemen?
  Helaas is dit niet mogelijk. Je kunt altijd langsgaan bij de receptie bij Fysiotherapie Mike Soyer (Parkweg 294), zij kunnen met je meedenken over eventuele opties.
 • Kan ik een abonnement overdragen aan iemand anders?
  Normaal is dit niet gebruikelijk, maar stuur ons een mail (info@essentialvoorburg.nl) en dan kijken we wat er mogelijk is.
 • Hoe kan ik mijn abonnement stopzetten?
  Je kunt opzeggen wanneer je wilt. De opzegtermijn is één hele kalendermaand, op te zeggen vóór de eerste van die maand door dit kenbaar te maken via e-mail aan info@essentialvoorburg.nl. Een abonnement voor 3 of 6 maanden is niet tussentijds opzegbaar. Je bepaalt voor de gehele periode. Na de looptijd wordt het abonnement automatisch verlengt tenzij je opzegt.
 • Hoe kan ik betalen?
  Je betaalt online via IDEAL. Bij de receptie van Fysiotherapie Mike Soyer kun je ook een abonnement of strippenkaart aanschaffen. Hier kan gepind worden. Wij nemen geen contant geld aan.
 • Wanneer wordt het bedrag afgeschreven bij een doorlopend abonnement?
  Doorlopende abonnementen lopen per 4 weken en dus is er geen vast moment per maand waarop wordt afgeschreven. Wel kun je in je account zien wanneer de volgende periode begint.
 • Wat kan ik doen als ik denk dat een afschrijving niet klopt?
  Als het abonnement is gepauzeerd of stopgezet, volgt er vaak nog wel een afschrijving van de huidige periode. Als je toch denkt dat een afschrijving niet klopt, mail ons dan eerst even zodat we het kunnen nakijken.
 • Hoe kan ik jullie bereiken?
  Per mail (info@essentialvoorburg.nl) zijn we altijd bereikbaar en we streven ernaar om je mail binnen 24 uur te beantwoorden. Telefonisch zijn we op werkdagen bereikbaar tussen 08.00u en 17.00u via 070-3869797. Je kunt ook langskomen bij de receptie van Fysiotherapie Mike Soyer op de Parkweg 294 in Voorburg (naast Essential).
 • Wanneer is de studio open?
  De studio is altijd circa 15 minuten voor een les open. De lessen vinden vaak plaats in de ochtend en avond. Als de ingang van Essential gesloten is, kun je gebruik maken van de ingang van Fysiotherapie Mike Soyer om de hoek.
bottom of page