top of page

Lessen

Essential biedt verschillende yoga vormen aan. Om bekend te raken met de verschillende stijlen en zeker te weten dat je een les vindt die bij je past, ga naar de stijl omschrijvingen hieronder. De lessen zijn voor alle niveaus, van beginners tot gevorderden. Alle lessen die op ons rooster worden aangegeven zijn geschikt voor beginners. Als je niet zeker weet welke stijl te kiezen, kan je ons altijd om advies vragen. 

PILATES

Pilates zijn een aantal oefeningen ontwikkelt door Joseph Pilates die erop gericht zijn om het gehele lichaam te versterken, stretchen en balanceren. De oefeningen vinden plaats op de mat. Er wordt bij Pilates gewerkt vanuit het lichaamscentrum (in Pilates-terminologie is dit je 'powerhouse'), die wordt ondersteund door een juist ademhalingspatroon. De oefeningen zijn gericht op je onderrug, buik, bekken en bilspieren waardoor je powerhouse sterker wordt. Tijdens de lessen leer je door subtiele bewegingen je spieren te versterken, te verlengen en te ontspannen.
 

HATHA YOGA

Hatha Yoga is de traditionele vorm van yoga die de meeste mensen kennen. De focus ligt op een rustige, regelmatige ademhaling en het versterken & soepel maken van je lichaam in statische poses (geen flow). Bij Hatha houd je verschillende houdingen wat langer aan en leer je de uitlijning en bewustwording van de specifieke houdingen.

YIN YOGA

Yin Yoga is een rustige meditatieve vorm van yoga waarin houdingen voor langere tijd worden vastgehouden. In tegenstelling tot andere yogavormen, waarbij de spieren worden aangespannen en/of geactiveerd om in een houding te komen, laat je in deze vorm van yoga de spieren juist los en richt je je op de dieper liggende bindweefsels en gewrichten. Deze vorm is zeer geschikt voor diepe strekkingen, maar ook om te ontspannen. Ook als je even geen zin hebt in een actieve flow of als je een blessure hebt of wilt revalideren is Yin Yoga een hele goede keuze. 

HATHA FLOW

Hatha Flow is een zachte, verdiepende en versterkende hatha yogales waarbij de houdingen elkaar in een flow opvolgen. De inspannende houdingen worden afgewisseld door wat meer ontspannende houdingen. De Hatha Flow yogales is een les met voldoende uitdaging en met een ultieme ontspanning en een sterker en leniger lichaam als resultaat.
 

YIN YANG YOGA

Een Yin Yang les richt zich op het versoepelen en versterken van bindweefsel en gewrichten. Het is een les waarin je zowel fysiek uitgedaagd wordt als geheel tot rust komt. Waar het bij andere yogavormen vaak draait om het actief aanspannen van spieren, is het bij Yin yoga juist de bedoeling spieren zoveel mogelijk los te laten. De houdingen worden langer vastgehouden (denk aan 3 tot 5 minuten) dan tijdens een reguliere yogales. Het Yin gedeelte focust zich op zittende houdingen. Het Yang gedeelte is iets actiever, ook hier houden we de asana’s langer vast waarbij gelet wordt op zowel uitlijning als ademhaling.

ASHTANGA YOGA

Ashtanga Yoga is een vloeiende, dynamische vorm van Yoga waarin verschillende houdingen elkaar afwisselen op het ritme de ademhaling. Het voortdurend focussen op ademhaling en beweging brengt de aandacht gemakkelijk in het nu. Hierdoor ontstaat een 'flow' die zorg voorzover dynamiek als voor geestelijke rust. De nadruk van de les ligt op het vergroten van kracht, concentratie en uithoudingsvermogen. 

GENTLE YOGA

De gentle yoga les is een rustige vorm van yoga. Er is meer ruimte voor ontspanning en het ritme is langzamer. Het aangepaste tempo biedt ruimte om de houdingen goed en veilig uit te voeren. Gentle yoga werkt met eenvoudige houdingen die aangepast worden aan ieders mogelijkheden door het gebruik van kussens, bolsters of een stoel. Daarnaast komen ademhalingsoefeningen, ontspanningsoefeningen en meditatie aan bod. Deze yogales legt de nadruk op diepgaande ontspanning, balans en herstel. Geschikt bij (chronische) klachten, bij herstel van een ziekte, burn-out klachten, of bij lichamelijke beperkingen.
 

PRIVÉLES

Privéles bieden wij aan voor iedereen die extra begeleiding zoekt buiten de lessen om. De les kan in een yogastijl en docent naar keuze gegeven worden. Tijdens de privéles krijgt u de volle aandacht van de docent en begeleid de docent u op uw eigen tempo. Voorafgaand aan de les kunt u aangeven waar u op wil focussen of aan wil werken. Na aanschaf vragen wij u om een mail te sturen naar: info@essentialvoorburg.nl. Dan kunnen wij samen met u de les inplannen op een dag en tijdstip naar keuze. 

SCULPT YOGA

Sculpt Yoga focust op het tonen van de spieren. Een les die toegankelijk is voor iedereen die wil werken aan een sterker lichaam zonder de spieren te verkorten. Kracht, uithoudingsvermogen en flexibiliteit komen allemaal aan bod. Sculpt Yoga helpt bij het verminderen van stress en zorgt voor een goed gebalanceerd lichaam. 

VINYASA FLOW

Vinyasa is een vloeiende, dynamische vorm van yoga waarin verschillende houdingen elkaar afwisselen op het ritme van de ademhaling. De voortdurende focus op de ademhaling en beweging brengt de aandacht gemakkelijk in het nu. Hierdoor ontstaat een ‘flow’ die zorgt voor zowel dynamiek als voor geestelijke rust. De nadruk ligt op het vergroten van (innerlijke) kracht, concentratie en uithoudingsvermogen. 

YOGA VOOR BEGINNERS

Tijdens de les Yoga voor beginners wordt er gefocust op techniek en ademhaling. De les wordt op een rustig tempo gegeven waardoor het goed bij te houden is. De nadruk ligt ook op Yin yoga houdingen en ontspanning. Perfect voor iedereen die een makkelijke opstap wil om met Yoga te beginnen. 

CORE FLOW

Core Flow is een vorm van Vinyasa waarin extra aandacht wordt besteed aan de buikspieren. De Dynamische vorm van Yoga zorgt voor een sterk lichaam en een sterke core. Hierdoor kunnen rugklachten verminderen en bouw je zowel kracht als flexibiliteit op. Het is een les waar je fysiek wordt uitgedaagd op je eigen tempo. Core flow zorgt naast een sterk center ook voor een lichaam vol energie. 

bottom of page